Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Počasi se poletje poslavlja in začenja se barvita jesen. To se kar hitro pokaže na izboru živil, ki nam jih jesen prinaša. Tako ne gre pozabiti velikih, oranžnih buč, več vrst in oblik. In da v jesen zakorakamo polni energije, si bomo iz buče pripravili fantastične, sočne njoke.Priprava:
Da bo jed kar se da hitro na mizi, pojdimo lepo po vrsti: Najprej olupimo bučo in jo narežemo na manjše koščke.
Skuhamo jih v vreli vodi, kar nam vzame približno deset minut časa, odvisno kako velike kose imamo.
Ko je prvi korak uspešno opravljen, gremo na naslednjega: V večji skledi zmešamo moko, skuto, jajce in vse skupaj rahlo solimo in popramo.
Vse skupaj dobro premešamo in ko je buča kuhana, odlijemo odvečno vodo in koščke dobro zmiksamo s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja.
Bučkin pire dodamo v maso z moko in dobro pregnetemo.
Ko so vsi koraki uspešno opravljeni, iz mase oblikujemo njoke.
Te nekoliko pomokamo v moki in pretresemo v vrelo vodo, ki smo jo nekoliko solili.
Ko njoki priplavajo na površje, je to znak, da so pripravljeni.
Za konec jih odcedimo in popečemo na ponvici, ki smo jo pred tem nekoliko naoljili ter začinimo z listi origana.
Njoke serviramo na krožniku skupaj z dodanim naribanim kozjim sirom.
Dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: