Že smo v mesecu maju in jasno je, da so pred nami tisti bolj topli meseci v letu.
Zato je čas, da tudi iz kuhinje zadiši po poletju. Za vas smo pripravili recept za okusen in zdrav obrok, ki se bo na vašem jedilniku pojavljal pogosteje, kot si mislite.
Priprava:
- Na olivnem olju najprej popražimo čebulo in rdečo papriko.
- Medtem ko pražimo zelenjavo, nasekljamo strok česna in poparimo gambere. Če so kozice sveže lahko ta korak izpustite.
- Ko čebula dobi zlato barvo je čas, da v posodo dodamo česen. V hipu bo oddal čudovit vonj kar jeznak, da lahko dodamo gambere.
- Vse skupaj prelijte z malo belega vina.
- Ko tekočina izpari dodamo še paradižnik in začimbe.
- Med pripravo polivke skuhamo še polnozrnate testenine.. Ko so testenine skuhane jih odcedimo, dodamo v posodo in dobro premešamo.
- Lahko dodamo še rezino pustega pršuta, ki ga lahko narežemo na tanke trakove ali pa ga preprosto natrgamo. Za piko na i, pa dodamo malo parmezana.
Dober tek!