Izgovor »ni časa« je enostavno prepogosto prisoten pri kuhi, zato vse več posameznikov posega po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.
Prav s tem namenom smo za vas pripravili hiter, okusen in seveda kvaliteten obrok, ki si ga boste pripravili v pičlih 20 minutah.
Priprava:
- Na samem začetku naj vam razkrijem majhno skrivnost. Da bo steak resnično okusen boste poskrbeli z marinado. Sam najraje mariniram meso že kak dan prej oziroma kot radi rečemo pustim meso »odležati«.
- Marinado lahko pripravite po želji, sam uporabim kokosovo olje, sesekljano čebulo, česen, timijan, sol in poper. Če vam bolj odgovarja samo poper in sol oziroma bi radi dodali kako drugo začimbo, ni nobenega problema.
- Skratka, sestavine v posodi dobro premešamo in prelijemo preko mesa. Precej priročen način kako shraniti meso do naslednjega dne je, da ga že mariniranega daste v PVC vrečko in jo primerno zatesnite.
- Preden meso položite na žar ali v vročo ponev, poskrbite, da je površina primerno ogreta. Pa nikar ne zavrzite marinade, ki je ostala v vrečki. Samo prelijte jo preko mesa in okus bo še toliko boljši.
- Čas pečenja mesa je odvisen od debeline zrezka in vaših želja oziroma okusa.
- Za prilogo pripravimo dušen riž in brokoli.