Poskrbi za barve na svojem krožniku in obarvaj svoj dan!
Zelenjavni namaz iz rdeče pese in sezama bo močno popestril tvoj jedilnik, saj verjamem, da rdeče pese nikoli ne uporabiš na tak način.
Namaz iz rdeče pese ni le barvit in okusen - je tudi poln vlaknin, beljakovin in zdravih maščob.
Poskusi ga!
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 °C.
- Rdečo peso olupimo in jo po želji narežemo na manjše kose, lahko pa pustimo celo. V tem primeru podaljšamo čas peke.
- Položimo jo na pekač, ovit s peki papirjem, in spečemo v pečici. Kdaj je pečena, preizkusimo z vilico.
- Ko je pesa pečena, jo pustimo, da se nekoliko ohladi. V tem času pripravimo domači tahini.
- V električni mešalnik ali blender damo olivno olje in sezam ter ju po želji začinimo. Dobro zmeljemo, da dobimo gosto sezamovo pasto (tahini).
- Sezam lahko pred tem na vročem ognju nekoliko prepražimo.
- Nato v električni mešalnik dodamo še rdečo peso, nekaj orehov, česen, limonin sok in nekaj listov mete.
- Osvežilni namaz serviramo skupaj z listi radiča.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: