Morda se sliši nekoliko smešno, vendar je, ko doma pripravljate novo jed, njen videz ključnega pomena.
Predvsem zaradi otrok oziroma tistih, bolj izbirčnih posameznikov.
Melancani oziroma jajčevci so super zelenjava.
Z nekaj znanja in domišljije jih lahko vključimo v obrok, ki bo presenetil marsikaterega posameznika.
Pred vami je recept, ki ga zagotovo ne boste spregledali.
Priprava:
- Najprej po dolgem razpolovimo jajčevce in jim izdolbemo sredico, ki jo sesekljamo na manjše koščke.
- Nato na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, na koščke narezano papriko in stebla brokolija.
- Po dobrih petih minutah dodamo drobno narezan česen in takoj za tem še sesekljan paradižnik ter preostanek brokolija ter predhodno sesekljano sredico melancanov.
- Vse skupaj malo podušimo in dodamo riž (jaz sem zaradi količine zelenjave dodal manjšo skodelico riža) ter zalijemo z vodo (razmerje riž:voda je 1:1,5).
- Mešanico narahlo osolimo, dodamo začimbe in dušimo toliko časa, da izpari voda.
- Medtem izdolbene polovice jajčevcev rahlo osolimo, jih položimo na pekač (obrnjene navzdol) in postavimo v pečico segreto na 180° C.
- Po petih minutah jih vzamemo iz pečice, napolnimo z prej pripravljeno maso in jih pečemo še 30 minut.
- Na koncu le še popečemo piščanca, ki smo ga predhodno osolili ter narahlo premazali z gorčico in jed je gotova.
Dober tek!