Odlična kombinacija leče in riža, ki te popelje na Daljni vzhod, vse do Indije. Hitro pripravljen obrok, ki lahko služi za hitro malico pred pomembnim sestankom, okusno kosilo s prijatelji ali obrok v dvoje.Priprava:
Da bo obrok pripravljen kar se da hitro, gremo lepo po vrsti ... Za začetek v manjši posodi segrejemo vodo in v njej skuhamo rjavi riž, pri tem pa upoštevamo navodila zapisana na embalaži.
Medtem vzamemo večji lonec, kapnemo nekaj olivnega olja in počakamo, da se primerno segreje.
Ko je naloga uspešno opravljena, dodamo kuhamo lečo, začimbe, se pravi sveže sesekljani peteršilj, semena kumine, timijan in rožmarin.
Vse skupaj zalijemo z malo vode in pustimo, da se okusi med seboj lepo povežejo.
Kombinaciji za konec dodamo kuhan riž, večkrat premešamo ter na zmernem ognju kuhamo pet minut.
Kombinacijo preložimo na krožnik, dodamo pravi grški jogurt, medtem pa na ponvici popečemo rezine čebule. Ko nekoliko postekleni, jo položimo na jed, in že smo pripravljeni.
Po želji riž začinimo z limoninim sokom, ki ga še dodatno osveži.
Pa dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: