Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
PP testenine z bolonjsko omako
Kosilo Recepti

Testenine z bolonjsko omako

Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
45 min
4

SESTAVINE

  • polnozrnate testenine
  • mleta pusta govedina
  • čebula
  • česen
  • korenček
  • peteršilj
  • steblo zelene
  • rdeča paprika
  • por
  • dl belega vina
  • mešanica italijanskih začimb (majaron, timijan, rožmarin, origano, žajbelj, bazilika, šetraj)
  • cel paradižnik (ali pločevinko sesekljanih paradižnikov – najboljši so brez dodane soli in sladkorjev)

Če sem popolnoma iskren, je pred vami recept za eno mojih ljubših jedi.

Mleta pusta govedina, dodatki in polnozrnate testenine se bodo spremenile v zdrav in nadvse okusen obrok.

Pa poglejmo, kaj potrebujemo.

Priprava:
  1. V ponev oziroma vok damo 2–3 žlice olivnega olja ali kokosovo mast in popražimo sesekljano čebulo.
  2. Nato dodamo mleto meso, primešamo vino in pokuhamo, tako da vsa tekočina povre.
  3. Dodamo sesekljano papriko, drobno narezan ali nariban korenček, zeleno, por in na zmerni vročini pražimo ter vseskozi mešamo.
  4. Ko zelenjava spusti vodo, vmešamo sesekljan česen in nato dodamo še paradižnik (svežega pražimo, da se razpusti), začimbe in malo vode.
  5. Vse skupaj dobro premešamo in po okusu dodamo tolčen čili ali poper.
  6. Kuhamo še približno eno uro na zmernem ognju, toliko da počasi vre in da odvečna tekočina izpari.
  7. Po okusu lahko dodamo še kanček soli ali popra.
  8. Pripravljeno omako postrežemo v kombinaciji s polnozrnatimi testeninami in obrok je pripravljen.

Pa dober tek!

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €