Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, zagotavljanje osebnih vsebin in analizo prometa. Piškotki se prav tako uporabljajo za personalizacijo oglasov. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
PP recept spomladanski kroznik s spargli in prsutom
Kosilo Recepti

Spomladanski krožnik s popečenim pršutom in šparglji

Čas priprave
5 min
Čas pečenja
20 min
4

SESTAVINE

  • pršut (maščobo odstranimo)
  • šparglji
  • skodelica polnozrnate polente
  • nekaj kapljic olivnega olja
  • sol
  • rukola
  • parmezan

Nisem ravno pristaš in zagovornik polente, saj ima visok glikemični indeks, a občasno si jo vseeno privoščim v takšni uravnoteženi kombinaciji.

Primerna je za ljudi, ki so občutljivi na gluten ali imajo celiakijo, saj ga ne vsebuje.

In ker smo ravno v obdobju špargljev, bo ta recept poskrbel za odlično spomladansko kosilo.

Priprava:
  1. Polento skuhamo v skladu z navodili na embalaži. Razmerje vode in polente je 3:1, torej trikrat toliko vode kot je polente. Vmes jo tudi solimo.
  2. Pršutu odstranimo trakce maščobe in ga položimo na nelepljivo ponev ter popečemo toliko, da postane hrustljav.
  3. Ko je pečen, na ponev položimo še šparglje in jih prav tako popečemo. Če je potrebno dodamo nekaj kapljic olivnega olja.
  4. Vse skupaj položimo na krožnik in na polento nastrgamo še malo parmezana.

Dober tek!

 

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €