Spet sem bil priča izjavi, da se ne da jesti okusnih in hkrati zdravih obrokov.
Zato sem se odločil, da pripravim recept za odličen obrok, primeren tako za kosilo kot tudi za večerjo ali malico.
Priprava:
- V nekoliko večji ponvi na kokosovem maslu popražimo čebulo in papriko. Pozneje dodamo še česen in začimbe.
- Vse skupaj pretresemo v dve posodi, v vsako polovico, in ohladimo. V prvi posodi bomo pripravili špinačne polpete, v drugi pa mesne.
- V posodo damo špinačo, ki smo jo predhodno podušili na zmernem ognju. Pazimo, da jo dobro ožamemo in ohladimo. Zelenjavi dodamo jajce ali dva (odvisno od količine, ki jo želimo pripraviti) in ovsene kosmiče ter osolimo. Nato vse skupaj res dobro premešamo.
- V drugi posodi istočasno pripravimo maso za mesne polpete. Vanjo damo piščančje in goveje meso. Priporočam, da kupite pusto meso in ga zmeljete kar doma, ali pa v vaši lokalni trgovini prosite mesarja, da to opravi namesto vas. Tako se izognemo nepotrebni maščobi, ki jo skriva že pakirano mleto meso. Mletemu mesu dodamo jajce in ovsene kosmiče, ter zmes/maso osolimo ter dobro premešamo.
- Ko imamo obe mešanici pripravljeni, v ponev z ravnim dnom damo kokosovo maslo in ga segrejemo. Z roko oblikujemo polpete (poljubnih velikosti) ter jih spečemo na zmernem ognju.
- Tak obrok lahko brez težav zaužijemo tako za kosilo kot tudi za večerjo, ali pa ga vzamemo s seboj v službo, na predavanja ali na pot.
Dober tek!