Ko pomislimo na cvetačo, zagotovo ne pomislimo na nekaj, kar bi bilo tako okusno, da je težko odložiti krožnik.
Verjetno poznaš ta občutek?
Običajno se to zgodi pri zobanju kakšnih arašidov ali čipsa. In hitro pride na vrsto slaba vest.
Nič več, saj je ta cvetačni čips pravo odkritje.
Ne verjameš? Poskusi.
Priprava:
- Cvetačo nadrobimo na majhne koščke (cvetke) in stresemo v skledo.
- Pokapamo z olivnim oljem (podobno kot solato) ter prelijemo z limoninim sokom (približno 1/2 limone).
- Nato vse skupaj malce premešamo.
- Solimo in po občutku dodamo kajenski poper, da bo končni rezultat bolj ali manj pekoč.
- Na koncu lahko potresemo še s curryjem v prahu.
- Cvetačo pretresemo na peki papir in jo enakomerno porazdelimo ter pečemo cca. 20 min na 180-200 stopinj.
Dober tek!