Ko pomislimo na solato, si verjetno predstavljamo nekaj malce dolgočasnega, ampak tudi nekaj zdravega.
Da še zdaleč ne bo dolgočasna, zdrava pa še kako, jo tokrat popestrimo s svežo ribico, svežo zelenjavo in avokadom.
Dobro ohlajena bo prava osvežitev v vročih dneh, prileže pa se tudi v hladnejšem delu leta.
Priprava:
- Za začetek pečico prižgemo na 190 °C.
- Pekač ovijemo s peki papirjem in nanj položimo skušo, jo začinimo s soljo, poprom in olivnim oljem.
- Ribo potisnemo v pečico in pečemo približno 15 minut, da se ravno prav zapeče.
- Medtem pripravimo solato.
- Na ponvici popečemo narezano bučko in rdečo peso.
- Oboje preložimo v skledo za solato, dodamo rezine zelene in vse skupaj začinimo s soljo, poprom, gorčičnimi semeni in olivnim oljem.
- Za konec dodamo rezine avokada in skušo.
Dober tek!