Šparglji ali beluši, kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave.
In nekako si ne morem predstavljati pomladi brez te noro okusne omlete s šparglji. Če ne veš, o čem govorim, potem ti svetujem, da preizkusiš ta recept, ok? ;)
Priprava:
- Šparglje operemo in jim odrežemo spodnji oleseneli del.
- Segrejemo ponev, vanjo kapnemo malo olivnega olja in popečemo šparglje.
- Medtem jajca ubijemo v skledico in jih z vilico ali ročno metlico žvrkljamo toliko časa, da beljak ni več viden.
- Nato jajca solimo, nekoliko popopramo in zmes zlijemo v segreto ponev. (Sam sem ugotovil, da mi najboljša omleta uspe, če jo pečem na srednjem ognju.)
- Z robov ponve jajčno zmes potegnemo na sredino in pri tem držimo ponev nekoliko poševno, da tekočina steče proti robu. Postopek ponavljamo toliko časa, da se omleta povsod rahlo strdi.
- Nato omleto pustimo pri miru, da se na spodnji strani rahlo zapeče.
- Čez dobre pol minute ponev odstavimo in na polovico omlete položimo šparglje, vrhnji del pa s pomočjo lopatke oziroma kuhalnice prepognemo proti sredini.
- Omleto pred serviranjem potresemo s sveže sesekljanem peteršiljem in okusen obrok je pred nami.
Dober tek!