Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, zagotavljanje osebnih vsebin in analizo prometa. Piškotki se prav tako uporabljajo za personalizacijo oglasov. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
PP omleta s sparglji
Zajtrk Malica Večerja Recepti

Rahla omleta s šparglji

Čas priprave
10 min
Čas pečenja
10 min

SESTAVINE

  • šparglji
  • jajca
  • svež peteršilj
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Šparglji ali beluši, kot jih tudi imenujemo, so ena prvih vrst pomladne zelenjave.

In nekako si ne morem predstavljati pomladi brez te noro okusne omlete s šparglji. Če ne veš, o čem govorim, potem ti svetujem, da preizkusiš ta recept, ok? ;)

Priprava:
  1. Šparglje operemo in jim odrežemo spodnji oleseneli del.
  2. Segrejemo ponev, vanjo kapnemo malo olivnega olja in popečemo šparglje.
  3. Medtem jajca ubijemo v skledico in jih z vilico ali ročno metlico žvrkljamo toliko časa, da beljak ni več viden.
  4. Nato jajca solimo, nekoliko popopramo in zmes zlijemo v segreto ponev. (Sam sem ugotovil, da mi najboljša omleta uspe, če jo pečem na srednjem ognju.)
  5. Z robov ponve jajčno zmes potegnemo na sredino in pri tem držimo ponev nekoliko poševno, da tekočina steče proti robu. Postopek ponavljamo toliko časa, da se omleta povsod rahlo strdi.
  6. Nato omleto pustimo pri miru, da se na spodnji strani rahlo zapeče.
  7. Čez dobre pol minute ponev odstavimo in na polovico omlete položimo šparglje, vrhnji del pa s pomočjo lopatke oziroma kuhalnice prepognemo proti sredini.
  8. Omleto pred serviranjem potresemo s sveže sesekljanem peteršiljem in okusen obrok je pred nami.

Dober tek!

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €