Najboljša zadeva pri pripravi quicha je, da je popolnoma enostaven, njegovi nadevi pa se lahko spreminjajo od mesnega do zelenjavnega ali celo sladkega. Kakorkoli se odločite, končni rezultat bo fantastičen.Priprava:
Najprej prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.
V posodi združimo moko in olje.
Z rokami gnetemo toliko časa, da zmes postane gladka in brez grudic ter rahlo mastna.
Testo pustimo stati in medtem pripravimo zelenjavo.
To operemo pod tekočo vodo in narežemo na poljubno velike kose.
Pripravljeno testo razporedimo po posodi za pite, nekaj testa pustimo za robove, ki so nekoliko dvignjeni (2 cm). Prav tako testo z vilico rahlo prešpikamo.
Tako pripravljeno testo potisnemo v segreto pečico za deset minut oz. toliko, da postane rahlo hrustljavo.
Medtem na ponev kapnemo nekaj olivnega olja in popečemo na koščke narezano meso in zelenjavo.
To začinimo s svojimi najljubšimi začimbami, se pravi, sol, poper, timijan, rožmarin in sladka paprika.
Tik pred koncem dolijemo nekaj vode, dodamo skuto in vse skupaj dobro premešamo.
Ko je ta naloga uspešno opravljena, s pripravljeno mešanico nadevamo pito in za dobrih pet minut potisnemo v pečico.
Serviramo na krožniku, zraven pa se odlično poda domača zelena solata
Dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: