Iščeš način, kako klasično rižoto malo spremeniti ali nadgraditi?
Poskusi s proseno kašo!
Za proso je značilno, da deluje kot naravni antibiotik, prepreči razvoj bakterij, čisti črevesje in razstruplja telo.
Dodaj mu še nekaj sveže zelenjave in zdrave beljakovine, pa hitro dobiš okusen in polnovreden obrok.
Priprava:
- Za začetek v manjši posodi po navodilih z embalaže skuhamo proseno kašo.
- V ponvici segrejemo olivno olje in popražimo sesekljano čebulo in česen.
- Nato popečemo na trakove ali koščke narezano meso in začinimo po želji.
- V ponev dodamo narezano zelenjavo, jo rahlo popečemo in šele nato dodamo nekaj vode.
- Ko se zelenjava zmehča in proso skuha, tega vsujemo v ponev k zelenjavi in mesu, dobro premešamo in po želji dodatno začinimo.
- Za konec jed popestrimo z nekaj peteršilja.
P. S. Ker je proso tako hranilno, naj na tvojem jedilniku postane stalnica - kot kosilo ali sladki zajtrk.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: