Ne glede na to, kateri čas v letu je, pica je vedno prava rešitev, da potešimo svojo lakoto. Njena priprava je tako enostavna, kombinacija teh svežih okusov pa naravnost fantastična.Priprava:
Da bo pica hitro na mizi, se za začetek lotimo priprave testa: V skledo kapnemo nekaj olivnega olja, dodamo moko, ščepec soli, skuto, bučkin pire in jajce.
Po potrebi testu dodamo nekaj vode ali mleka ali moke - ravno prav, da testo lahko razporedimo po pekaču.
Testo tako dobro pregnetemo ter enakomerno porazdelimo po pekaču, ovitem v peki papir.
Ko je prvi del naloge uspešno opravljen, prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.
Ko čakamo, da se pečica segreje, pripravimo nadev.
Testo premažemo s pelati, posujemo z origanom ter dodamo rezine pršuta, gob in kozjega sira.
Vse skupaj potisnemo v pečico za četrt ure.
Ko je pica pečena, po njej razporedimo nekaj sveže rukole in že smo pripravljeni, da zagrizemo v jesenski okus.
Pa dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: