Priprava:
- Najprej se lotimo priprave mesa. Meso narežemo na rezine, jih preložimo v posodo ter po želji začinimo. Nato prelijemo s pinjencem in pustimo čez noč (če nam to seveda dopušča čas).
- Postopek, ki sledi naslednji dan, je popolnoma enostaven.
- Prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 190 °C.
- V skledo natrosimo drobtine in v njih posamično dodajamo koščke mesa. Da se jih drobtine dobro primejo, koščke na koncu nekoliko potapkamo s prsti ali dlanjo.
- Piščančje trakce preložimo na pekač, ovit s peki papirjem, in v pečici pečemo približno 10 minut na vsaki strani.
- Ko nekoliko pozlatnijo, je tvoja naloga uspešno opravljena.
- Za konec meso pokapamo z limoninim sokom, k jedi pa se odlično podajo še kisle kumarice.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: