Guacamole je omaka, ki jo sigurno poznaš.
Verjetno tudi veš, da se odlično poda k mehiškim tortiljam, ampak tokrat imam zate poseben recept v kombinaciji s pikantnimi bedrci.
Te zanima recept?
Hitro zavihaj rokave in se loti dela.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 °C.
- Manjši pekač ovijemo s peki papirjem in po njem razporedimo meso, ki ga solimo, popramo in premažemo z olivnim oljem.
- Pečemo slabo uro, da so bedrca ravno prav zapečena.
- Nato pripravimo omako za piščančje meso. S pomočjo blenderja dobro zmiksamo pelate, datelj, sok limone, česen in olivno olje. Po potrebi dodamo dve žlički vode. Omako prelijemo v posodico.
- V večji posodi skuhamo koščke sladkega krompirja.
- Za konec pripravimo še guacamole. V manjšo skledo damo avokado, sesekljano čebulo, česen, sok limone, sol in poper. Vse skupaj dobro pretlačimo in premešamo.
- Tik preden so bedrca hrustljavo zapečena, po njih razporedimo omako iz pelatov, dodamo žafran in mleto papriko, dobro premešamo in pečemo še od 5 do 10 min.
- Ko jed serviramo, jo popestrimo s kalčki.
Dober tek!