Ko po domačem kruhu zadiši! In za povrhu še zdravem! Ni boljšega. :)
Ta kruh je preverjeno dober in tudi po nekaj dneh ostane svež, rahel, mehak, obenem pa je še zelo zdrav, saj je lahek za prebavo.
Priprava:
- V posodi zmešamo (kar s kuhalnico) polnozrnato pirino moko, ovsene kosmiče, radensko, vodo, olivno olje, sodo bikarbono in sol. Nikar se ne ustrašite, saj je masa precej lepljiva in taka tudi ostane, ko jo damo peči.
- Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo maso. Maso poravnamo, da bo čim bolj enakomerno zrasla in posujemo s sezamom.
- Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija, nato vanjo položimo pekač in pečemo 30 minut.
- Kasneje temperaturo znižamo na 160 stopinj Celzija in pečemo še 20 minut.
- Ko je kruh pečen, ga po skorji malo namažemo z mlačno vodo in zavijemo v vlažno krpo. Ohlajen kruh zavijemo v suho krpo. V njej naj ostane vse dokler ga ne pojemo, saj s tem ostane rahel in mehak.
Pa dober tek ;)