Naj bo delovni dan ali vikend, naj bo družinsko kosilo ali večerja s prijatelji - to je recept, ki bo razveselil vse, še posebej pa ljubitelje pečenega krompirja.
Krompirju dodamo še nekaj cheddar sira, kisle smetane ter začimb - in že smo dobili odlično prilogo, pripravljeno v pečici.
S tem receptom nas tako čaka odlična jed in le malo posode.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 °C.
- Medtem ko se pečica segreva, krompir operemo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje.
- Naribamo sir in narežemo čebulo.
- V skledi zmešamo krompir in narezano čebulo, začinimo s soljo, poprom, timijanom in muškatnim oreščkom. Dodamo nekaj olivnega olja in vse skupaj dobro premešamo.
- Manjši pekač obložimo s peki papirjem in po njem razporedimo prvo plast krompirja.
- Dodamo nekaj naribanega sira in ponovimo postopek. Krompir dodajamo, dokler ga ne zmanjka.
- Na koncu v manjši posodici združimo preostanek sira, kislo smetano, začimbe in vodo.
- Vse skupaj prelijemo po jedi in pokrijemo s peki papirjem.
- V pečici pečemo dobrih 45 min, preden odstranimo papir, da se zapeče še zgornja plast.
Dober tek!