Priznam, med pisanjem receptov se mi pogosto cedijo sline, in danes ni prav nič drugače!
Tale okusna paradižnikova pita je vrhunsko kosilo, s katerim lahko pogostite taščo in tasta ter jima dokažete, kdo kraljuje v kuhinji ;)
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.
- Nato se lotimo priprave nadeva, ki bo popestril okus pite: Na vroči ponvici popečemo majhne koščke piščančjega mesa, ki smo jih pred tem začinili s soljo in poprom.
- Medtem pekač za peko pit obložimo s peki papirjem, po njem razporedimo polnozrnato listnato testo in popazimo, da so robovi nekoliko dvignjeni (3 cm).
- Dno testa premažemo z gorčico, dodamo lahki zrnati sir, začinjeno piščančje meso, ki smo ga že popekli in vse skupaj prekrijemo z rezinami paradižnika.
- Po želji solimo in popramo, dodamo sesekljane olive, timijan, česen in nekaj kapljic olivnega olja.
- Ko je pita pripravljena, jo za dobre pol ure potisnemo v pečico, segreto na 200 stopinja Celzija.
- Ko testo postane rahlo zlatorjave barve je to znak, da je kosilo pripravljeno.
- Za dodatek pripravimo še zeleno solato, ki jo začinimo z nekaj kapljicami olivnega olja, limoninim sokom in ščepcem soli.
Dober tek!