Če si ljubitelj domačih njokov, potem hitro pripravi vse sestavine in se loti kuhe.
Verjemi, tako hitro pripravljeni njoki so kot nalašč, ko ne veš, katera priloga lahko popestri tvoje kosilo.
Priprava:
- Da bo jed kar se da hitro na mizi, greva lepo po vrsti: Najprej v vreli vodi skuhaš na koščke narezan sladki krompir. Koliko časa ga je treba kuhati, je odvisno od velikosti koščkov – manjši kot bodo, hitreje bo kosilo na mizi.
- Ko je prvi del naloge uspešno opravljen, krompir odcediš in prestaviš v večjo posodo. Dodaš jajce, moko in ščepec soli.
- Vse skupaj dobro pretlačiš in z rokami pregneteš. Po potrebi dodaš še malo moke.
- Nato po kuhinjski površini potreseš malo moke in pričneš z izdelavo njokov.
- Medtem lahko v loncu ponovno zavreš vodo, jo nekoliko posoliš in v njej skuhaš pripravljene njoke.
- Ko enkrat priplavajo na površje, je to znak, da so pripravljeni.
- Njoke odcediš in jih nato popečeš v ponvici.
- Tik pred koncem dodaš še pelate, sol, poper, baziliko in origano.
- Ko se okusi med seboj povežejo, je priloga pripravljena.
Dober tek!