Ta nežna kremasta juha s kopico zelenjave te bo navdušila.
No, ne verjemi mi na besedo, raje jo skuhaj in se prepričaj.
Dišavnice bodo dale juhi čudovit vonj in svež okus, izberi pa tiste dišavnice, ki so ti na razpolago in so ti najbolj všeč.
Priprava:
- Na žlički olivnega olja prepraži na kolobarčke narezano mlado čebulo.
- Ko se malenkost prepraži, dodaj na kolobarčke narezano zeleno in korenje in premešaj. Praži še minuto.
- Potem v kozico daj na kolobarje narezano bučko, dolij jušno osnovo, dodaj lovorjev list in muškatni orešček ter kuhaj približno 10 minut, da se zelenjava skuha.
- Dišavnice sesekljaj, umešaj v juho, juho poskusi in dosoli ali dopopraj, če je potrebno in premešaj.
- Juho serviraj in postrezi.
Pa dober tek!
Recept sta pripravila (in na žalost tudi pojedla) Barbara in Domen iz www.sitfit.si ;)