Današnji recept je zelo preprost in primeren za ustvarjanje z malimi otroki, bratci in sestricami ...
Predvsem zato, ker nas čaka kar nekaj "packanja" in ker je priprava sila preprosta in tako ne izgubimo pozornosti ;)
Priprava:
- V prvo skledo najprej pretresemo fino mlete mandlje ter polnozrnato moko.
- Nato v drugi posodi združimo mleto meso, jajca, česen, nariban kozji sir, olivno olje, sol in poper.
- Vse sestavine dobro pregnetemo, da se okusi med seboj lepo povežejo.
- V naslednjem koraku iz mase pripravimo ploščke.
- Mozzarello narežemo na tanke rezine in jo oblečemo s prej pripravljeno mesno mešanico.
- Oblečene rezine mozzarelle nekoliko poteptamo, da dobimo ploščice ovalne oblike.
- Ko so pripravljene, jih paniramo z mešanico mletih mandljev in moke (pripravili smo jo na začetku) in jih z obeh strani popečemo na vroči ponvici (čas peke odvisen od debeline polpetka).
- Medtem ko čakamo, da se meso speče, pa pripravimo še pesto.
- V mešalnik dodamo liste špinačo, bazilike, olivno olje in pinjole ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko zmes.
- Pečene mozzarelline ploščice postavimo na krožnik, kamor smo pred tem dodali pesto.
Dober tek!