Ni važno kje, ni važno kdaj …
… ko se pojavijo na mizi, so takoj glavna atrakcija vsakega piknika. Praktično ni posameznika, ki bi se jim lahko uprl.
So slastni, sočni, za piko na i pa na pogled noro mamljivi.
Mini tacosi, ki jih sicer lahko pripraviš v kombinaciji z različnimi nadevi, so tisti prigrizek, ki ga enostavno moraš preizkusiti.
Ker vem, da se že cedijo sline, hitro poglejva, kako jih pripraviš.
Priprava:
- Da za pripravo mini tacosov porabiš čim manj časa, ti svetujem, da najprej nabereš vse sestavine, opereš zelenjavo in pripraviš dovolj veliko ponev.
- Takoj, ko je vse na svojem mestu, se najprej lotiva priprave piščanca.
- V ponvi raztopiš kokosovo maslo in počakaš, da se površina dobro segreje.
- Piščančje prsi medtem razrežeš na nekoliko večje kose in jih po želji začiniš.
- Ko je površina dovolj segreta, meso položiš v ponev, nekoliko zmanjšaš temperaturo in posodo pokriješ s pokrovko.
- Na vsake toliko časa konce piščančjega mesa obrneš, da bodo enakomerno pečeni in dovolj sočni.
- Medtem ko se peče piščanec, lahko pripraviš vso zelenjavo: Čebulo, papriko, šampinjone, česen in zelje narežeš na manjše konce in ločiš po posodicah.
- Ko je piščanec skoraj pečen, ga streseš na desko za rezanje in pustiš, da se meso nekoliko ohladi.
- Na že segreti ponvi raztopiš manjši košček kokosovega masla in takoj, ko se ta popolnoma razpusti, dodaš čebulo in rdečo papriko.
- Ko opaziš, da so končki zelenjave že nekoliko bolj mehki, dodaš še česen in šampinjone. Vse skupaj začiniš in pustiš, da se zelenjava na zmerni temperaturi duši.
- Medtem na hitro meso, ki je že nekoliko ohlajeno, razrežeš na čim manjše koščke in ga streseš nazaj v posodo, kjer je že pripravljena zelenjava.
- Če želiš, lahko mešanici dodaš nekaj malega vode, pokriješ s pokrovko in pustiš, da se vse skupaj še nekoliko pokuha.
- Nadev na vsake toliko časa premešaš, da dobiš pravo kombinacijo okusov in po potrebi še dodatno začiniš.
- Preden bo nadev gotov, pa na hitro pripraviš še mini tortilje.
- Ne, ne najdeš jih v trgovini, ampak jih s pomočjo trika pripraviš kar doma. Večjo tortiljo položiš na kuhinjski pult in s pomočjo nekoliko večjega kozarca (tega z robom obrneš proti podlagi in ti služi kot rezilo) izrežeš več manjših tortilj.
- Mini palačinke razporediš na večjo desko in nanje z žličko položiš nadev. Temu čisto na koncu dodaš še nasekljano zelje in nekaj grškega jogurta, ki si ga pred tem že zmešal z nasekljanim drobnjakom in rdečo papriko.
- Ko je vse na svojem mestu, hitro prigrizek razdeliš med družbo in čim prej nazaj v kuhinjo.
Zagotavljam ti, da se hitro pojavi želja po novi »rundi«. Pa dober tek!