Okeeeej, s tem receptom ubiješ 2 muhi na en mah!
Prva je ta, da ti fit pica "kruhki" poskrbijo za razvajanje brbončic! Druga pa, da v njem uporabiš jajčevec/melancan.
Kar nekaj časa sem iskal, kako jajčevec vključiti v kakšno jed, do zdaj sem si ves čas namreč pripravljal le tole zelenjavno ladjico.
No, in danes končno lahko ponovno dodam novo jed na repertoar najboljših ;)
Najbrž že nestrpno pričakuješ recept?
Pa poglejva.
Priprava:
- Jajčevec najprej nareževa na enakomerne rezine (približno 2 cm).
- Nato jih položiva na kuhinjsko brisačo, rahlo posoliva in pustiva, da izpustijo nekaj vode (ta trik prav tako pomaga "ubiti" grenkobo).
- Po 15 minutah rezine obrneva in jih pustiva še 15 minut.
- Na pekač položiva peki papir in ga premaževa z malo olivnega olja in nekaj origana.
- Nanj položiva jajčevec in ga pečeva približno 20 minut v pečici, ogreti na 190°C.
- Medtem ko se rezine jajčevcev pečejo, v kozici pripraviva paradižnikovo omako.
- Na žlici olivnega olja na hitro popečeva sesekljan česen (pazi, da se česen ne obarva, saj takrat postane grenak).
- Ko se česen malenkost zmehča, v kozico dodava na majhne koščke narezan paradižnik in paradižnikovo kašo (vedno kupi tako brez dodanega sladkorja).
- Omako še posoliva in popoprava ter dodava še malo origana in vse skupaj kuhava približno 15 minut.
- Ko so rezine jajčevcev ravno prav pečene, jih vzameva iz pečice (morajo se zmehčati, a še vedno obdržati obliko).
- Na posamezne rezine razporediva nekaj paradižnikove omake, nanjo dodava na rezinice narezano svežo baziliko in naribano mocarelo, zmešano s parmezanom.
- Fit pica "kruhke nato še za 5 minut postaviva v pečico, toliko da se mocarela stopi in malenkost popeče.
Pa dober tek ;)
Recept je pripravila Barbara iz www.sitfit.si ;)