Če te zanima, kako okusna je mesna štruca z dodatkom sladkega krompirja, naj ti povem … FANTASTIČNA je!
Če ji dodamo še čedar sir, dobimo recept za uspešno kosilo ali večerjo.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 190 °C.
- Naribamo sladki krompir, na ponvico kapnemo nekaj olivnega olja in ga popečemo (5 minut).
- Popečen nariban sladki krompir preložimo v večjo skledo, dodamo sesekljano čebulo in česen, meso, žvrkljano jajce ter začimbe.
- Vse skupaj dobro premešamo in maso razdelimo na dva dela.
- Pekač ovijemo s peki papirjem in iz polovice mase oblikujemo kvadratu podobno ploščo. Po tej prvi plasti razporedimo na rezine narezan sir, nato pa čez razporedimo še drugo polovico mase. Pazimo, da sir dobro prekrijemo.
- Za slabo uro postavimo v segreto pečico.
- Maso vsake toliko časa premažemo s paradižnikovo mezgo in tako ohranimo sočnost.
- Ko je mesna štruca pečena, jo narežemo na rezine in po želji postrežemo skupaj s solato.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: