Enostavna mesna pita, bogata z beljakovinami, ki našemu telesu priskrbijo energijo, ki jo potrebuje.
Zato hitro prižgi pečico, zavihaj rokave in se loti priprave.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 180 °C.
- Nato se lotimo priprave nadeva. Na ponev kanemo nekaj olivnega olja in prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula nekoliko spremeni barvo, dodamo mleto meso, sol, poper in ostale začimbe.
- Vmes v manjši skledi dobro premešamo jajce in kislo smetano.
- Nato sestavimo pito. Ko je meso dobro prepraženo, pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo prvo plast vlečenega testa, ki naj bo nekoliko debelejša.
- Tej plasti sledi polovica pripravljenega mesa. Mesu dodamo polovico skute, ki jo razporedimo po površini.
- Temu sledi ponovno plast vlečenega testa, mesa, skute in večina mešanice z jajci.
- Za konec dodamo vlečeno testo, preostanek mešanice z jajcem in nekaj naribanega sira.
- Vse skupaj potisnemo v pečico za dobrih 20 minut.
- K jedi se odlično podata paradižnik in zelena solata, ki poskrbita za dodatne vlaknine.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: