Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
PP mediteranska rizota z kozicam 1
Kosilo Recepti

Mediteranska rižota s kozicami

Čas priprave
5 min
Čas kuhanja
20 min
4

SESTAVINE

  • g rjavega riža
  • dl belega vina
  • l ribje jušne osnove (pogojno BIO jušna kocka)
  • g kozic (lahko z oklepom)
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • peteršilj
  • olivno olje
  • parmezan
  • poper
  • sol
  • ščepec mediteranskih začimb

Ali kaj pogrešaš morje?

Vonj sveže pečenih rib in škampov?

Priznam, mene je te dni ujela nostalgija po sveže pripravljeni morski hrani, zato sem kar sam pripravil rižoto z mediteranskimi kozicami.

Priprava:

  1. Na olivnem olju popražimo čebulo.
  2. Dodamo kozice, malo popražimo, da izpari večino tekočine in dodamo česen, da zadiši.
  3. Nato dodamo riž, popražimo, da malo postekleni, vlijemo vino in pražimo, da tekočina izpari.
  4. Dodajamo vročo jušno osnovo, toliko, da je riž pokrit.
  5. Ko riž vpije tekočino, dodamo ponovno juho in mediteranske začimbe ter preostanek juhe,  peteršilj in pokrijemo.
  6. Kuhamo tako, da malo brbota in po potrebi solimo in popopramo.
  7. Pustimo 5 -10 min, da odleži in serviramo s parmezanom.

Pa dober tek ;)

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €