Gostiš zabavo, piknik, večerno druženje?
No, potem s tem odličnim prigrizkom/prilogo zagotovo ne "zgrešiš"!
Pa poglejva, kaj potrebuješ.
Priprava:
- Najprej v skodelici dobro premešamo balzamični kis, sojino omako, sesekljan strok česna, timijan, ščepec soli in poper.
- Nato dobro operemo gobe (šampinjoni) in jih narežemo na pol.
- V plastično vrečko stresemo na polovičke narezane gobe, potem pa previdno dodamo še pripravljeno marinado.
- Vrečko stisni ob robu in gobe dobro premešaj z marinado.
- Pusti počivati pol ure.
- Po pol ure gobe natakni na palčke za ražnjiče – če uporabiš lesene, palčke za pol ure namoči v vodo, da se ob pečenju ne bodo zažgale.
- Gobe peci 3 minute (na vsaki strani) na žaru ali 20 minut v pečici, ogreti na 200 °C.
- Pečene gobice lahko postrežemo kot samostojni prigrizek ali kot prilogo jedem z žara.
Pa dober tek!
Recept je pripravila Barbara iz www.sitfit.si ;)