Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
marinirana piscancja nabodala ingver.marinada
Kosilo Večerja Recepti

Marinirana piščančja nabodala

Čas priprave
130 min
Čas kuhanja
10 min
4

SESTAVINE

  • file piščančjih prsi
  • rdeča in rumena paprika
  • manjša bučka
  • strok česna
  • svež ingver
  • žlička paprike v prahu (lahko čili)
  • žlička kurkume
  • žlica grškega jogurta
  • malo BIO paradižnikove mezge iz steklenice
  • olivno ali kokosovo olje
  • sol
  • poper

V jesenskem in zimskem času, ko nam konstantno grozijo virusi in prehladi, je potrebno poskrbeti, da se pred njimi ustrezno zaščitimo.

Ne samo s toplimi oblačili, to lahko storimo tudi z izbiro prave hrane.

Ingver in kurkuma sta odlični živili za krepitev imunskega sistema in uporabljeni tudi v današnjem receptu.

Priprava:
  1. Najprej pripravimo marinado. V skledo zdrobimo česen, naribamo približno 2-3 cm ingverja, dodamo papriko v prahu, kurkumo, grški jogurt in malo pasiranega paradižnika. Vse skupaj malce solimo in popramo.
  2. Piščančja prsa narežemo na manjše koščke in jih damo v marinado za vsaj dve uri ter v hladilnik.
  3. Nato na koščke narežemo papriko ter bučke in vse skupaj izmenično naložimo na paličice za ražnjiče. Torej kos paprike, kos piščanca, kos bučke, kos piščanca in tako naprej.
  4. Ražnjiče popečemo na vroči ponvi (lahko dodamo nekaj kapljic olivnega ali kokosovega olja), nekje 4-5 min na vsaki strani, oziroma toliko , da se naredi temna skorjica. Po želji še solimo in popramo.
  5. Postrežemo skupaj z polnozrnatim rižem ali prilogo po želji.

Pa dober tek ;)

 

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €