Obožujem ribe. Zrezke pa tudi. :)
Ko si zaželim obojega, pa pripravim lososov kotlet.
Za prilogo namesto pire krompirja predlagam veliko boljšo izbiro: cvetačni pire in špinačo.
Priprava:
- Priprava špinače: špinačo pokuhamo v vreli, slani, vodi cca. 9 min.
- Skuhano špinačo odcedimo, a prihranimo 0,5 dl vode v kateri se je kuhala.
- V ponvi, na kančku kokosovega olja popražimo strok česna.
- Dodamo vodo, ki smo jo shranili in špinačo.
- Malce premešamo in po želji dodamo še malo mleka ter muškatni orešček. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Priprava cvetačnega pireja: cvetačo nadrobimo na cvetke in kuhamo v vreli , slani, vodi cca. 15 min. Odcedimo in dodamo 1 žlico masla in poper. Zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Priprava lososa: kotlet lososa posolimo in pokapamo z limoninim sokom , nato ga popečemo v ponvi, na kokosovem olju cca. 8 min, oz. toliko, da vidimo, da je pečen.
P. S. Razlog za nekoliko zelenkasto barvo cvetačnega pireja je uporaba mešalnika zatem, ko se je pasirala špinača. :)
Dober tek!