Ajda in losos sta super, s hranili bogati živili.
Tokratni recept je sila enostaven a sem prepričan, da se ga ne bi branili niti največji gurmani.
Priprava:
- Teriyaki omako naredimo tako, da vse sestavine zmešamo. Segrejemo sezamovo olje in tekočino vlijemo v ponev in pokuhamo.
- Zavremo 2 skodelici vode in v njej, al dente, skuhamo ajdovo kašo. Ta se kuha približno 10 minut.
- Odcedimo in prestavimo v skledo, ter polijemo z 2 žlicama sojine omake, medom, sokom limone in posujemo z ingverjem. Premešamo in pokrijemo, da se ne ohladi.
- Segrejemo ponev, katero namastimo z oljem in popečemo kose lososa. Pečemo ga 2-3 minute s kožo navzdol, nato lososa obrnemo in ga pečemo še dodatni 2 minuti.
- Lososa previdno odstranimo iz ponve, to pa obrišemo in vanjo vlijemo teriyaki omako.
- Zavremo in v ponev, zopet s kožo navzdol, vrnemo lososa.
- Kuhljamo 2-3 minute, le toliko, da se losos napije omake in postrežemo.
- Ostanek omake polijemo po ajdi.
Pa dober tek!