V hladnih dneh se vsi razveselimo jedi, ki nas dodobra pogrejejo.
Takšna je tudi kremna porova juha, ki pa se seveda ne prileže le pozimi, ampak tudi na hladnejši poletni večer.
Imamo pa pozimi še dodaten razlog za pripravo te odlične juhe - to je česen, ki velja za naravni antibiotik.
Priprava:
- Vzamemo večji lonec in v njem na žlici olivnega olja popražimo sesekljano čebulo in nekaj česna.
- Ko čebula nekoliko spremeni barvo, dodamo koščke sladkega krompirja in rezine pora.
- Popražimo in začinimo po želji.
- Nato dolijemo vodo in pustimo kuhati še nekaj časa, da se zelenjava zmehča.
- Po želji dodatno začinimo, dodamo nekaj limoninega soka in s pomočjo blenderja zmiksamo v gladko, gosto kremno juho.
- Juho serviramo z nekaj kisle smetane.
- Če želimo juho nekoliko popestriti, v vroči ponvici hrustljavo popečemo stroke česna, ki poskrbijo za piko na i.
Dober tek!
Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: