Hola, tienes hambre?
Garantiram, da ti zagotovo zakruli ob pogledu na tale kraljevi obrok.
Lahko ga ješ zjutraj s koščkom pirinega kruha, za kosilo v polnozrnati tortilji ali kot samostojno jed "na žlico" za večerjo ;)
Priprava:
- Najprej sesekljava čebulo in česen. Jajčevec nareževa na rezinice, paradižnik na kocke, feferon na kolute, špinačo oziroma blitvo pa na tanke rezance.
- V večji ponvi segrejeva žlico olja in popraživa čebulo. Ko se ta zmehča, dodava jajčevec in dobro premešava. Ko se zmehča še jajčevec dodava česen, feferon (po želji), kumin in čili in praživa še minuto, da česen zadiši.
- Potem v ponev streseva svež paradižnik in paradižnikovo kašo (brez dodanega sladkorja - ob nakupu vedno pogledava na deklaracijo). Premešava in kuhava toliko časa, da se voda "ukuha"*.
- Ko je omaka pripravljena, jo rahlo posoliva in popoprava in nato vanjo narediva štiri manjše luknjice. V vsako nežno in previdno ubijeva jajce, posoliva in popoprava.
- Kuhava v pokriti posodi toliko časa, da se jajca skuhajo – ponev večkrat odkrijeva in preveriva (odvisno je tudi od velikosti jajc).
- Zame je jed gotova, ko je rumenjak še tekoč, beljak pa kuhan/pečen.
Pa dober tek ;)
*da se voda "ukuha" - ko dobimo omako (nekateri imate radi bolj tekočo, spet drugi bolj gosto - meni se ponavadi mudi, ker sem lačen :D )
Recept je pripravila Barbara iz www.sitfit.si ;)