Gratinirana cvetača je odlična rešitev kot priloga k mesnim ali ribjim jedem.
Prepričan sem, da bo hitro postala ena izmed tvojih priljubljenih rešitev za kosilo ali večerjo.
Priprava:
- Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 °C.
- Medtem ko se pečica segreva, pripravimo cvetačo.
- V večji lonec nalijemo vodo in v njej skuhamo cvetove cvetače. Vode ne odlijemo stran, ampak jo shranimo v skledi.
- Kuhano cvetačo razporedimo po ožjem pekaču, ki smo ga ovili s peki papirjem.
- V manjši skledi združimo jajce, kislo smetano, nekaj tekočine, ki je ostala pri kuhanju cvetače, in nariban sir.
- Po želji začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in česnom v prahu.
- Vse skupaj dobro premešamo in po želji dodamo nekaj olivnega olja.
- Mešanico prelijemo po cvetači.
- Pečemo 20 minut, da se jed hrustljavo zapeče.
Dober tek!