Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
domaca goveja juha 2
Kosilo Recepti

Domača goveja juha

Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
3 min
4

SESTAVINE

  • g govejega mesa s kostjo
  • g olivnega olja
  • g korenja
  • g kolerabe
  • g pora
  • g čebule
  • strok česna
  • g steblo zelene
  • g peteršilja
  • lovorov list
  • g timijana
  • g majarona
  • g soli
  • g luštreka
  • zrno črnega popra

Nedvomno slovenska klasika za družinsko nedeljsko kosilo: goveja juha.

Gre za jed, ki ni zaman priljubljena, saj je izjemno hranilna in krepi naše zdravje.

Priprava:
  1. Goveje meso in kosti operemo ter položimo v večji lonec. Dolijemo vodo (2,5 l).
  2. Pustimo, da voda zavre. Takrat temperaturo zmanjšamo, da tekočina komaj še brbota.
  3. Ko se na površini neha delati pena, lonec pokrijemo in kuhamo 90 minut.
  4. Juho odkrijemo in dodamo vso zelenjavo - kolerabo razpolovimo, korenje operemo in razpolovimo, dodamo por, steblo zelene, stroke česna in čebulo ter začimbe.
  5. Solimo in popramo ter po potrebi dolijemo vodo.
  6. Kuhamo še eno uro.
  7. Ko govejo juho serviramo, jo na krožniku posujemo z nekaj peteršilja.

Dober tek!

Hranilne vrednosti

  • Energijska vrednost
    152,31 kcal/639,7 kJ 304,62 kcal/ 1279,4 kJ
  • Beljakovine
    22,17 g 44,34 g
  • Ogljikovi hidrati
    0 g 0 g
  • Maščobe
    7,07 g 14,14 g

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €