Le s težavo se uprem kebabu, a ker ta krepko presega dovoljen kaloričen vnos, tudi za 3x in več, sem se odločil, da poizkusim narediti zdravo različico.
Moram priznati, da mi je uspel vrhunski »master piece« in da je bil nesramno dober, neprimerljivo boljši kot njegov izvirni brat.
Ne verjameš? Poizkusi ga!
Priprava:
- Najprej narežemo popečen piščančji file na drobne trakove, ga začinimo s soljo, curry-jem, koriandrom, poprom, čebulo in česnom v prahu ter pokapamo z limono.
- Pustimo stati 5 min.
- Za nadev na drobno narežemo še 1 list zelene solate, par češnjevih paradižnikov in pol zelene paprike.
- Medtem spečemo »jajčni kruhek«-omleto iz dveh jajc in pripravimo preliv iz 2 žlic grškega jogurta in sesekljane mlade čebule, katerega začinimo samo s soljo.
Dober tek!