Če si se kdaj srečal z vlaganjem sadja in kuhanjem marmelade, ne moreš mimo prepričanja, da potrebuješ goro sladkorja ali pa se hitro pokvari.Zato sem zate pripravil novo različico, ki ne vsebuje dodanega rafiniranega sladkorja, ampak tistega naravno prisotnega v sadju in datljih.Če tudi tebe zanima, kako fantastičnega okusa je, se hitro lotimo dela.Priprava:
Za začetek očistimo slive, operemo pod tekočo vodo in odstranimo koščice.
Slive lahko narežemo na manjše koščke ali pa v blenderju skupaj z datlji dobro zmiksamo (te smo čez noč pustili namočene v vodi).
Vodo dateljnov lahko pustimo v primeru, da bo mešanica pregosta.
Sladki mix prelijemo v nekoliko večjo posodo, dodamo agar-agar in kuhamo po navodilih zapisanih na embalaži za agar.
Pustimo, da slive z agarjem zavrejo in nato pustimo kuhati še približno 3-5 minut, da marmelada dobro prevre.
Še vročo marmelado nalijemo v kozarce. Nalijemo jo do vrha kozarca in tesno zapremo, tako, da nastane vakum.
Zaprte kozarce ovijemo v odejo in pustimo, da se počasi ohlajajo.
Da se marmelada prehitro ne pokvari, jo nalijemo v manjše posodice, ki se lahko po odprtju porabijo v enem tednu.
P. S. Kozarci za vlaganje morajo biti čisti in suhi. V primeru da nastanejo mehurčki, lahko premešamo z vilico.Dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: