Tokrat sem pripravil malce drugačno rižoto.
Črni, divji riž je izredno okusen, se ne razkuha in ima nižjo kalorično vrednost kot druge vrste riža.
Vsebuje manj škroba, več beljakovin in predvsem je bogat z vlakninami.
Dovolj dobrih razlogov, da se znajde na mojem in tudi na tvojem krožniku.
Gremo kuhat! :)
Priprava:
- Riž speremo pod hladno vodo in kuhamo med 35 in 40 min. Razmerje vode in riža je 3:1, torej približno 3x toliko vode kot riža.
- Medtem, ko se riž kuha, pripravimo ostalo. Kozice popečemo na olivnem olju, tako ,da dobijo rahlo skorjico. Nato jih odstavimo in pokrijemo.
- V manjši posodici zmešamo limonin sok, kapre in nasekljan peteršilj. Dodamo še 2-3 žlici olivnega olja in poper po želji.
- Ko je riž skuhan, ga odcedimo, speremo in stresemo v ponev, v kateri smo pekli kozice.
- Dodamo kozice in mešanico limoninega soka ter ostalih sestavin in malo pomešamo. Pokapamo še z malo olivnega olja, da je vse skupaj bolj sočno.
- Postrežemo.
Pa dober tek!