Priprava:
Da bo recept pripravljen kar se da hitro, gremo lepo po vrsti ...
- Za začetek na ponev kapneš nekaj olivnega olja, počakaš, da se segreje, in dodaš sesekljano čebulo. Ko ta nekoliko postekleni, ji dodaš na trakove narezano piščančje meso, ki ga začiniš s svojimi najljubšimi začimbami.
- Medtem ko čakaš, da se piščančji trakci lepo popečejo, se lotiš priprave solate.
- Vzameš večjo skledo, v kateri zmešaš liste mlade špinače in natrgane liste ohrovta.
- Nato je na vrsti polivka. To pripraviš tako, da v posodi s paličnim mešalnikom zmešaš lahki jogurt, baziliko, česen, gorčična semena, nekaj kapljic olivnega olja, sok limone, sol in poper.
- Preliješ jo po solati, ki jo dobro premešaš in ji na koncu dodaš še popečene piščančje trakce in kuhano čičeriko.
- Za piko na i poskrbi še malenkost naribanega parmezana in obrok je pripravljen.
Dober tek!