Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
PP recept bucni pire s socnim steakom in rukolo
Kosilo Recepti

Bučni pire z sočnim steakom in rukolo

Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
35 min

SESTAVINE

  • hokaido buča
  • telečje meso – hrbet
  • rukola
  • parmezan
  • kokosovo maslo
  • olivno olje
  • česen
  • poper
  • kurkuma
  • sol

Noč čarovnic zaznamujejo tudi buče, iz katerih najbolj izvirni izrezljajo prave umetnine.

Mi pa smo se odločili bučo uporabiti pri pripravi zdravega in okusnega obroka.

Priprava:
  1. Bučni pire bučo dobro operemo, narežemo na večje koščke in pokuhamo. Ko se omehča odcedimo vodo, dodamo malo parmezana, nekaj kurkume in narahlo osolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom ter na zmernem ognju pokuhamo še 5 minut.
  2. Steak Najbolje je, če meso mariniramo že dan pred pripravo jedi ali kot radi rečemo, pustimo meso »odležati«. Za marinado sem tokrat uporabil olivno olje, sesekljan česen, sol in poper. Meso primerno popečemo v vroči ponvi, v katero smo predhodno dali nekaj kokosovega masla.. Čas pečenja je odvisen od debeline in okusa posameznika. Svetujem vam, da ga ne prepečete, medium različica je super! Čisto na koncu, ko je že vse pripravljeno, na krožnik položimo nekaj sveže rukole pokapane z bučnim oljem, ki bo služila kot »posteljica« za naš steak in hkrati popestrila oziroma ustvarila zanimivo mešanico okusov. Za prilogo dodamo še bučni pire in obrok je pripravljen. Prepričan sem, da vas bo jed presenetila zato nikar ne odlašajte in hitro v kuhinjo.

Pa dober tek!

 

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €