Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

Ekskluzivni popusti samo še 🤩 Prihrani kar dodatnih 35 % s kodo
LOVE35
👉
SLO_Buckina juha s sladkim krompirjem 2
Malica Večerja Recepti

Bučkina juha s sladkim krompirjem

Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
15 min
4

SESTAVINE

  • žlica olivnega olja
  • g bučnega olja
  • žlica kisle smetane (dodamo po želji na koncu)
  • žlica bučnih semen
  • g sladkega krompirja
  • hokaido buča
  • strok česna
  • srednje velika čebula
  • žlica peteršilja
  • ščepec šetraja

Hokaido buča je polna karotina, ki ji daje značilno oranžno barvo, znana pa je tudi po svojem protivnetnem učinku, ker je bogata z vitaminom C, pa krepi tudi naš imunski sistem, izboljša počutje in ohranja lepo kožo.

Bučkina juha s sladkim krompirjem pa te še prijetno pogreje in nasiti.

Priprava:
  1. Za začetek operemo bučo in jo narežemo na manjše kose. Buče ni treba lupiti, saj je njena lupina tanka in se bo hitro zmehčala.
  2. Na kocke narežemo sladki krompir in sesekljamo čebulo in česen.
  3. Vzamemo večji lonec, vanj kapnemo nekaj olivnega olja in popražimo sesekljano čebulo in česen.
  4. Ko čebula nekoliko potemni, dodamo koščke krompirja in buče.
  5. Premešamo, po želji začinimo in dolijemo vodo. Količino vode prilagodimo glede na to, kako gosto juho želimo.
  6. Ko je zelenjava dovolj mehka, juho s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja dobro zmiksamo.
  7. Juho postrežemo skupaj s kislo smetano, bučnim oljem in popestrimo z zdravimi bučnimi semeni.

Dober tek!

Hranilne vrednosti

  • Energijska vrednost
    36,17 kcal/151,89 kJ 72, 33 kcal/303,78 kJ
  • Beljakovine
    0,47 g 0,93 g
  • Ogljikovi hidrati
    3,24 g 6,47 g
  • Maščobe
    2,38 g 4,75 g

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €