Hokaido buča je polna karotina, ki ji daje značilno oranžno barvo, znana pa je tudi po svojem protivnetnem učinku, ker je bogata z vitaminom C, pa krepi tudi naš imunski sistem, izboljša počutje in ohranja lepo kožo.
Bučkina juha s sladkim krompirjem pa te še prijetno pogreje in nasiti.
Priprava:
- Za začetek operemo bučo in jo narežemo na manjše kose. Buče ni treba lupiti, saj je njena lupina tanka in se bo hitro zmehčala.
- Na kocke narežemo sladki krompir in sesekljamo čebulo in česen.
- Vzamemo večji lonec, vanj kapnemo nekaj olivnega olja in popražimo sesekljano čebulo in česen.
- Ko čebula nekoliko potemni, dodamo koščke krompirja in buče.
- Premešamo, po želji začinimo in dolijemo vodo. Količino vode prilagodimo glede na to, kako gosto juho želimo.
- Ko je zelenjava dovolj mehka, juho s pomočjo paličnega mešalnika ali blenderja dobro zmiksamo.
- Juho postrežemo skupaj s kislo smetano, bučnim oljem in popestrimo z zdravimi bučnimi semeni.
Dober tek!