Ko mi je zmanjkalo idej kaj pripraviti za prilogo, sem se spomnil na dobro staro ajdovo kašo z gobicami.
"Tole bo odlična izbira!", sem si rekel. In se je kot taka tudi izkazala.
Obrok je uravnotežen, raznolik, polnovreden in seveda zdrav.
Priprava:
- Piščanca začinimo po želji in popečemo na kokosovem olju.
- V kozico stresemo ajdovo kašo in jo v slani vodi kuhamo 20 minut na zmernem ognju.
- Ko nabrekne, jo odcedimo.
- Operemo in sesekljamo peteršilj in timijan.
- Gobe očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačo. Narežemo jih na 5 mm debele lističe.
- Česen olupimo in sesekljamo.
- Pristavimo večjo ponev, na kateri razpustimo kokosovo maslo.
- Dodamo gobe, jih prepražimo toliko, da porjavijo, šele nato dodamo česen, timijan in peteršilj.
- Vse skupaj pomešamo in v tem času gobe že spuščajo svoj sok.
- Dodamo še ajdovo kašo. Po okusu solimo in popopramo.
- Ponovno mešamo, da razporedimo sestavine in kuhamo dobrih 5 minut.
- Bučke in korenje operemo, narežemo na trakce in popečemo na kokosovem olju 10 minut, začinimo po želji.
Pa dober tek ;)