Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Glavno sestavino lahko hitro razbereš že iz imena. Mogoče nekoliko pozabljeno živilo, vendar že stare knjige ga uvrščajo med zdravilne rastline. Proso namreč pospešuje potenje in odvaja vodo. Deluje kot naravni antibiotik, preprečuje razvoj bakterij, čisti črevesje in razstruplja telo. Zato ga lahko enkrat tedensko vključimo v naš jedilnik in tukaj je ideja, kako …Priprava:
Predno se lotimo priprave mini tortic, prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.
Medtem ko se pečica segreva, se lotimo druge naloge - priprave tortic.
V manjšo posodo stresemo proseno kašo in vodo. Ko ta zavre, na zmernem ognju kuhamo še deset minut.
Kuhano kašo dobro odcedimo ter pretresemo v večjo posodo. Dodamo še sesekljane sveže začimbe, se pravi drobnjak, zeleno, peteršilj ter začinimo s curryem, soljo in poprom.
Da bodo okusi res pravi, s pomočjo električnega mešalnika sesekljamo korenje, česen in čebulo.
Vse tri sestavine stresemo v posodo in dobro premešamo.
Za konec dodamo jajce, premešamo in že lahko oblikujemo polpetke, ki jih razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
Vse skupaj potisnemo v pečico za dvajset minut.
Medtem pripravimo omako iz grškega jogurta, kapljice olivnega olja in svežih začimb.
Tortice so lahko samostojni obrok, dodatek k mesnim jedem ali burgerju.
Kakorkoli se odločite, okus je fantastičen. Pa dober tek!Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje: