Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Čeprav je sezona piknikov minila kot bi mignil, sem ti pripravil odličen in enostaven recept, po katerem se bodo marsikomu cedile sline in verjetno se bo znašel pred vprašanjem: “ Mmmm, kaj pa je to?” Priprava:
Priprava hlebčka je zelo enostavna: Vse, kar potrebuješ, so sestavine in nekaj pripomočkov.
Za začetek v večji skledi združimo goveje mleto meso, jajce ter vse skupaj začinimo s soljo, poprom, timijanom, baziliko, curryjem in origanom.
Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
Mešanico oblikujemo v manjše kroglice in jih položimo na krožnik.
Ko je prvi del naloge uspešno opravljen, kroglice popečemo na vroči ponvici, ki smo jo pred tem naoljili.
Ko so mesne kroglice pečene, dodamo še pelate in ponovno po želji začinimo.
Sedaj, ko nas loči le še nekaj korakov do končnega rezultata, prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 190 stopinj.
Medtem ko se pečica segreva, razvaljamo listnato testo in ga narežemo na manjše kvadratke.
Vsak posamezen kvadratek premažemo z malo olja ter obložimo z rezino cheddar sira in mesnimi kroglicami ter vse skupaj prelijemo z omako iz pelatov.
Vse, kar nam preostane, je, da vlečeno testo previdno ovijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Ko so vse mesne kroglice ovite, jih potisnemo v pečico za četrt ure - ravno prav, da se sir stopi in testo postane hrustljavo.