Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.
Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.
Medtem ko čakamo, da se pečica segreje, v večji posodi zavremo soljeno vodo in vanjo pretresemo kvinojo, ki smo jo pred tem večkrat sprali z mlačno vodo.
Izkoristimo čas, ko čakamo, da voda zavre: Pekač ovijemo s peki papirjem, nanj položimo file lososa ter koščke sladkega krompirja.
Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pokapamo z nekaj olivnega olja in za dvajset minut potisnemo v segreto pečico.
Medtem v skledo dodamo natrgane liste ohrovta in sesekljano šalotko.
Ko so vse sestavine dokončno pripravljene, solati dodamo kuhano kvinojo, pečen krompir in lososa.
Pestro kombinacijo prelijemo s polivko, za katero potrebujemo limonin sok, olivno olje, česen v prahu, sol, poper in gorčična semena.