Čeprav čičerika izvira iz Azije, jo dandanes najdemo tudi v slovenski kulinariki.
Ta stročnica je izredno bogata z beljakovinami (te predstavljajo kar 25 % njene prehranske vrednosti), ima pa tudi veliko mineralov (kalcij, železo, magnezij), ogljikovih hidratov in zdravih maščob.
Zagotovo se najde tudi v tvoji shrambi, zato hitro zavihaj rokave in si pripravi odlično vegetarijansko kosilo.
Priprava:
- Vse, kar potrebujemo, so naštete sestavine in dva lonca. V manjšem loncu po navodilih z embalaže skuhamo riž, vmes pa pripravimo še glavni del - čičerikin curry.
- V loncu segrejemo olivno olje in dodamo sesekljano čebulo in česen.
- Ko čebula nekoliko postekleni, dodamo začimbe in kuhano čičeriko.
- Nato dodamo še kokosovo mleko in na zmernem ognju kuhamo nekaj minut.
- Pripravljen čičerikin curry pokapamo z limeto in serviramo s kuhanim rižem.
Dober tek!