Cenimo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje brskanja, prikazovanje prilagojenih oglasov ali vsebine in za analizo našega prometa. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Več informacij o piškotkih in zaščiti podatkov

🚚 Brezplačna dostava nad 100 € | ✅ 100% jamstvo brezskrbnosti
PP recept cezarjeva solata s kodrolistnim ohrovtom 1
Malica Kosilo Večerja Recepti

Cezarjeva solata s kodrolistnim ohrovtom

Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
15 min

SESTAVINE

  • piščančje meso
  • čičerika (iz kozarca, toplotno že obdelana)
  • lahki tekoči jogurt
  • parmezan
  • olivno olje
  • gorčična semena
  • mlada špinača
  • kodrolistni ohrovt
  • česen
  • čebula
  • limona
  • sol
  • poper
  • bazilika
Priprava:

Da bo recept pripravljen kar se da hitro, gremo lepo po vrsti ...
  1. Za začetek na ponev kapneš nekaj olivnega olja, počakaš, da se segreje, in dodaš sesekljano čebulo. Ko ta nekoliko postekleni, ji dodaš na trakove narezano piščančje meso, ki ga začiniš s svojimi najljubšimi začimbami.
  2.  Medtem ko čakaš, da se piščančji trakci lepo popečejo, se lotiš priprave solate.
  3. Vzameš večjo skledo, v kateri zmešaš liste mlade špinače in natrgane liste ohrovta.
  4. Nato je na vrsti polivka. To pripraviš tako, da v posodi s paličnim mešalnikom zmešaš lahki jogurt, baziliko, česen, gorčična semena, nekaj kapljic olivnega olja, sok limone, sol in poper.
  5. Preliješ jo po solati, ki jo dobro premešaš in ji na koncu dodaš še popečene piščančje trakce in kuhano čičeriko.
  6. Za piko na i poskrbi še malenkost naribanega parmezana in obrok je pripravljen.

Dober tek!

Košarica (0)

Do brezplačne poštnine vam manjka še 100,00 €