Danes vam bom predstavil eno izmed mojih najljubših kosil.
Dušen riž in na hitro popečeni zrezki so odlična izbira za vsakogar, ki nima časa po več ur »skakati« po kuhinji in si kljub temu želi pripraviti res zdrav in okusen obrok.
Priprava:
- Predlagam, da meso marinirate že kak dan prej oziroma ga pustite »odležati«. Toplo priporočam, da upoštevate moj nasvet kajti meso bo res sočno in božanskega okusa.
- Marinado lahko pripravite po želji. Sam uporabim kokosovo olje, nasekljano čebulo, česen, timijan, sol in poper. Če vam bolj odgovarjata smo poper in sol oziroma bi radi dodali kako drugo začimbo, lahko to storite brez zadržka.
- Meso pečemo na žaru ali v vroči ponvi. Čas priprave je odvisen od debeline zrezka. Predlagam, da ne pretiravate, kajti meso tako izgubi sočnost in teksturo. Eksperimentirajte in kmalu boste ugotovili, kateri je tisti pravi okus, ki vam najbolj odgovarja.
- Kot prilogo pa pripravimo dušen riž in brokoli, lahko v solati ali pa samo pokuhan.
Dober tek!